omgeving harfsen zutphen deventer lochem achterhoek

Omgeving

Camping Braakhekke ligt in de Achterhoek in het landelijk gelegen dorpje Harfsen. Niet alleen rond de camping, maar ook in de omgeving is van alles te doen. Dat begint al op een steenworp afstand. Daar vindt u de Gorsselse Heide, een mooi natuurgebied of iets verder weg; de Sallandse Heuvelrug. Ook een bezoek aan musea More ( Gorssel & Ruurlo ) en Staring (Almen) zijn om de hoek.

Zoekt u iets meer avontuur? Dan kunt u kanoën op de Berkel, meevaren met de historische Berkelzomp, naar de bioscoop, een bezoek brengen aan de Escaperoom en nog veel meer…

In de omgeving van Harfsen is er op natuur-, cultuur- en sportgebied genoeg te beleven. U bevindt zich tenslotte in de driehoek Zutphen, Deventer en Lochem.

 

Fietsen

Als fietser komt u hier zeer aan uw trekken. De streek barst van de fietsroutes en goed aangelegde fietspaden. Camping Braakhekke ligt aan de fietsknooppuntennetwerk 39, 33 en 32 en aan de Ooievaarsroute. Tevens hebben wij vele mooie routes voor u beschikbaar.

Op camping Braakhekke kunt u uw elektrische fiets opladen. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

 

Wandelen

Ook als wandelaar bent u hier in de juiste omgeving. De Gorsselse Heide is om de hoek gelegen en iets verder weg is de Sallandse Heuvelrug met haar grote natuurgebied. Harfsen is gelegen aan het Wandelnetwerk Achterhoek. Het wandelnetwerk is goed voor zo’n 3.000 km. Gemarkeerde bestaande wandelroutes die onderling verbonden zijn en aangevuld tot een compleet regionaal dekkend netwerk.

Wat zeker niet vergeten mag worden is dat het Pieterpad in de buurt ligt. Het Pieterpad loop door de verderop gelegen dorpen Laren, Almen en Vorden. Zeker de moeite waard om het Pieterpad een dag in te plannen.

 

Zwemmen

Op 4 km afstand is er een verwarmd buitenzwembad in Almen. Van hieruit kunt u ook kanotochten maken of waterfietsen op de Berkel.
Wil u overdekt zwemmen? Dichtbij is gelegen de Beemd in Lochem of Zwemparadijs de Scheg in Deventer.
Wilt u in het open water zwemmen? Breng dan een bezoek aan  het Bronsbergermeer in Zutphen of bezoek de iets verder gelegen recreatieplas Bussloo.

 

Steden bezoek

Op zo’n 12 km afstand liggen de Hanzesteden Deventer en Zutphen, maar ook de historische stad Lochem is binnen dit bereik. Breng ook eens een bezoek aan Bronckhorst, de kleinste stad van Nederland of bezoek het gezellige Gorssel, met haar leuke winkeltjes.

Wilt u liever een molen bezoeken? Dan ligt in Bathmen Korenmolen “De Leeuw”. Hier wordt op ambachtelijke en verantwoorde wijze diverse granen tot diverse soorten meel en melanges gemalen en verkocht in het winkeltje

 

Bezienswaardigheden

Museum More in Gorssel Staringkoepel in Almen
Acht kastelenroute in Vorden Witte Wieven in Zwiep
Landgoed Verwolde in Laren Kattendorp in Harfsen
IJssellinie nabij Deventer Ambachtelijke touwslagerij in Gorssel
Stadswandeling door Hanzestad Zutphen infocentrum Staats Bos Beheer in Nijverdal
Wijngaard de Braoke in Laren Theeschenkerij in Harfsen
Ezelwandeltocht Vetweide in Almen Schouwburg in Lochem

 

U ziet het, er is genoeg te doen in de omgeving van Camping Braakhekke. Mist u toch nog iets dan kunt u altijd verder kijken op onderstaande links: